VELKOMMEN!

Salgsboden

Sjøfartsbyen Drammen
Boken gir en god beskrivelse av aktiviteten ved Drammen havn gjennom hele byens historie, en aktivitet som har vært en god målestokk på om byens handel og skipsfart pulserte hurtig eller langsomt. Som våre medlemmer vet, så er boken rikt illustrert og den er leseverdig og lettlest, uansett om man velger å lese den fortløpende eller ved å gå inn på spesielle perioder.


Etter vår mening er denne boken en ypperlig presang til familiemedlemmer eller venner, som er interessert i historie, det være seg sjøfartshistorie eller lokalhistorie. Foreningen har et antall bøker lagt ut for salg, bestilling sendes vår sekretær Svein Stubberud. 
Boken "Sjøfartsbyen Drammen" er skrevet av Kjell Buene.

Pris medlemmer/bokhandlere kr 150.-
ikke-medlemmer kr 200.- eks ev porto


To år foran masten
Boken skildrer perioden 1919 - 1921. Den handler om Alf Arnesens opplevelser i et par år da han dro til sjøs med det formål å skaffe seg nok fartstid til å komme inn på Sjøkrigsskolen. Etter tiden til sjøs, viste det seg at han ikke så godt nok på begge øyne, så det ble kjøpmannsyrket for ham isteden. Alf Arnesen tok så eksamen ved Otto Treiders Handelsskole i 1922. I 1922/23 avtjente han sin verneplikt i Marinen som sjefstjener ombord på KNM Harald Hårfagre, deretter startet han sin løpebane som kjøpmann i sin fars forretning. Selv om han ikke kom inn på Sjøkrigsskolen, har han i intervju med DT & BB gitt uttrykk for at "Tiden til sjøs har aldri vært bortkastet - en tid jeg ser tilbake på som mine beste år i ungdommen og som rommer mine kjæreste minner."

Boken er på 50 sider i A4-format, den er redigert av Jorunn og Finn Arnesen med bistand av brødrene Svern Petter og Egil Arnesen. Boken er trykket på Zoom Grafisk AS i 2012. Boken kan kjøpes av vårt medlem Finn Arnesen. Han kan kontaktes på finn@royalgarden.no, på telefon 32 83 16 58 eller på mobiltelefon 957 53 509.
Boken koster kr 200.-.


Romanserie om losbarn
Romanserien skrives av Dorthe E. Erichsen fra Drammen og har fått tittelen «Losbarna». Dorthe E. Erichsen er godt kjent på Tjøme og Hvasser. Familien hadde hytte i Røssesund i flere generasjoner. Første bok i serien kom 2. mai 2011. I disse dager kommer den 9.boken i serien ut.

– Det kommer det an på mottakelsen hvor mange bøker jeg skriver. Jeg har materiale til 20-30 bøker, sier Erichsen. Bøkene selges hos bokhandlere, butikker, kiosker og på bensinstasjoner. Erichsen forteller at alle navn – både på personer og steder – som omtales i boka er fiktive.

– Navnene er ikke autentiske, men de som leser boka og som er lokalkjente her ute vil kjenne seg igjen. De vil ikke minst kjenne igjen stemningen i bøkene, sier Erichsen. Handlingen i den første boka starter i 1917 og omhandler blant annet perioder av første verdenskrig.

– Ettersom det var mange sjøfolk her på Tjøme og Hvasser, var det mange som ble berørt av denne krigen, sier forfatteren.
– I romanserien er det to hovedpersoner som går igjen. Det er Julie og Jon. Begge er barn av loser som har omkommet på sjøen. På denne tiden var det mange barn som mistet sine fedre på sjøen. Ikke minst barn av loser og losbåtførere, sier Erichsen.Mot åtte glass
Debuterer med ramsalt og spennende sjøroman:
Debutantforfatter Ragnvald Johansen (71) var førstereisgutt på 50-tallet. Han utdannet seg til radiotelegrafist og reiste til sjøs i mange år. Når han nå debuterer med "Mot åtte glass" er det en spenningsroman fra et miljø han kjenner veldig godt.

Johansen kommer opprinnelig fra Halten i Frøya. Etter mange år i Lier flyttet han til Sveits hvor han er bosatt i dag. "Mot åtte glass" er en drivende god spenningsroman med mye saltsmak og har flere elementer fra dokumentarromanen, rett og slett fordi forfatteren kjenner det miljøet boken henter stoffet sitt fra så godt. Handlingen er lagt til et stykke ut på 50-tallet, en tid da det var vanlig for unge norske gutter og menn å "reise til sjøs". Hovedpersonen er den uerfarne jungmannen Ronny Føye som møter den langt mer erfarne båtsmannen Anton Grinde som er prototypen på uteseileren - han som seiler hele livet. Dramatikken følger leseren hele veien og topper seg når den unge Ronny faller over bord midt i Biscaya. Hele mannskapet blir involvert i redningsaksjonen og flere stiller seg spørsmålet om båtsmannen er så helt uskyldig.

Ragnvald Johansen sier selv om den tiden han reiste til sjøs:
- Den gamle garden sjøfolk hadde vondt for å svelge den raske moderniseringen som skjedde om bord i skipene. Noen av dem hadde erfaring helt tilbake til seilskutetida, andre hadde erfaring som krigsseilere. Mange av dem var forbannet over den dårlige behandlingen de fikk av norske myndigheter etter krigen og følte at de var blitt sviktet. Holdningene gjorde seg utslag i en tøff holdning overfor førstereisgutter, særlig de med utdannelse, slik som bokens hovedperson.

Kjære Sjømannsforening!

En av mitt livs største drømmer er gått i oppfyllelse: En roman, som jeg har arbeidet svært lenge med, er blitt publisert av Kolofon Forlag i Oslo.

Boka er på 320 sider og heter ”Mot åtte glass”. Handlingen er lagt til en gammel oljetanker på 50-tallet (jeg var selv sjømann i min grønne ungdom). Noe av stoffet er hentet fra denne tiden, men hovedhandlingen er fri fantasi. Se sammenfatning nedenfor. Avtalen med forlaget betinger at jeg selv må selge minst 150 eksemplarer på egen hånd for å få en kjapp start på lanseringen. Og her trenger jeg assistanse av folk med erfaring fra sjølivet. Jeg ville sette enorm pris på om nettopp DERE vil hjelpe meg med følgende

1) Foreningen kjøper 1-3 bøker a kr. 320,-
2) Minimum 4 bøker a kr. 300,- = 1.200,-
3) Minimum 10 eksemplarer a 280,- = 2.800,-

Ragnvalds datter bor i Drammensområdet og kan levere bøkene direkte til foreningen.
Ragnvald Johansen
Greifensee, SveitsDel denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

DRAMMEN SJØMANNSFORENING    
Postboks 2391 Strømsø         
3003 Drammen

E-post: post@drammen-sjomannsforening.no

Webdesign ©2022 av Web Norge